13:00

Valby-Västra Klagstorps BK

Referat: AIF Barrikaden - Valby-Västra Klagstorps BK

Startelvan: Mikael L – Milad, Nickolas, Rasmus, Mahmoud – Rabih, Maksym, Roy, Fredrik – Olle, Mustafa

Avbytare var Martin som kom in som innermittfältare efter 32 min och spelade där resten av halvleken för att sedan spela hela andra halvlek som mittback samt Joel H som kom in som anfallare efter anfallare, en position han spelade i till det gått en knapp kvart in på 2:a halvlek innan han blev utbytt för att sedan återkomma sista kvarten som innermittfältare (?).

Första halvlek inleddes med dominans för VVK och de skaffade bl.a. fram en trippelhörna efter 4-5 min men utan att det ledde till minsta målchans. Däremot hann de i samma veva slå ett inlägg mycket nära mål som strök precis förbi flera omarkerade VVK-spelare. Ännu en tid hade VVK ett visst spelövertag men nu var det mycket spel på mittplan och få målchanser åt något håll.

I den 16:e min hade de ett friläge där Mikael räddade följt mindre än 1 min senare av en precis omvänd situation; vi friläge där deras målvakt gjorde en bra räddning. Matchen började nu bli mer händelserik och i den 23:e min fick de en halvbillig straff som Mikael dock räddade.

Som så ofta sker fick vi en kick av straffräddningen medan de tappade lite inspiration efter straffmissen och matchen började nu successivt svänga över till oss och medan vi innan dess haft dålig udd på våra anfall vaskade vi nu fram ett par riktigt heta chanser. I den 27:e min brände vi ett friläge och i den 35:e min slog Roy en frispark från högerkanten i bortre stolpen och ut.

I den 42:a min föll matchens första mål och det var VVK som gjorde det. En lite halvmisslyckad nick från en av våra försvarare friställde en av deras spelare (ja egentligen2!) helt och han rullade säkert in bollen vid ena stolproten även om Mikael ”var där” men inte riktigt nådde fram. Det hör väl till saken att friläget nog uppstått även om vår försvarare inte rört bollen.

Totalt sett spelmässigt en ganska jämn första halvlek - de bäst i början och vi på slutet. Chansmässigt hade de mest och ju inte minst den missade straffen.

Om första halvlek var jämn så var den andra desto ojämnare! Möjligtvis borträknat en mycket kort period mot slutet var det spel mot ett mål nämligen VVKs men ändå var det nära att vi förlorade. Ska det se ut så här i serien kommer det att utlösa frustrationer av gigantiska mått inte bara på planen utan minst lika mycket på läktarplats. Maken till missade chanser får man sannerligen leta efter! De var inte bara oerhört många utan också flera av karaktären att hade spelaren fått göra om avsluten hade bollen suttit minst 9 gånger av 10. Att gå in på detaljer känns nästan meningslöst (referaten blir alldeles tillräckligt långa ändå) men sammanfattningsvis hade vi haft 4-5 jättechanser redan innan Maksym i den 61:a min kallt lyfte in kvitteringen efter en frispelning från Martin.

Vi fortsatte att dominera fullständigt och skapa hur mycket som helst men i den 66:e min kom VVK i en kontring som ledde till ett friläge och trots att killen hade en av våra spelare bakom som tog in på honom och trots att Mikael gick ut för att försvåra avslutet så gjorde han det mycket bra när han lugnt och säkert rundade Mikael innan han slog in bollen – en bra prestation!

I den 74:e min var det vår tur att få en billig straff. Resultatet blev dock detsamma; Mahmoud sköt inte bättre än att målvakten kunde rädda. Den psykologiska reaktionen verkade också bli densamma som efter VVKs straffmiss i första halvlek. Nu var det vi som tappade lite energi medan de verkade få tillbaka lite av den annars väldigt lite uppvisade varan från deras sida i andra halvlek. Detta varade dock inte särskilt länge och man skapade inget av någon större kaliber i målchansväg, en halvchans bara.

Vi tog ganska snart över igen och i den 82:a min kom den efterlängtade kvitteringen när Mahmoud slog in bollen på långpass från Roy. Efter det hände inte mycket i chansväg på något håll även om vi trots två utvisningar, varav en mycket onödig efter synnerligen odisciplinerat spel, åter dominerade spelmässigt. Märkligt förresten att vi inte tilläts att sätta in någon ersättare. Det är ju annars det vanliga i träningsmatcher om det inte handlar om grova utvisningar.
Om man summerar det hela alltså en synnerligen händelserik match; Två missade straffar, två utvisningar, ett stolpskott och en otrolig mängd missade chanser.

Efter 2 inledande träningsmatchsförluster är vår svit av förlustfria DM- och träningsmatcher nu uppe i 10 och sviten att göra mål i varje match håller också i sig. Vi har faktiskt gjort mål i samtliga 12 matcher hittills i år.

Statistik: Hörnor: 7-5 Avslut på mål: 14-7 Avslut utanför: 5-2

En avslutande reflexion så; hur ofta händer det att en och samma spelare blir utvisad, får straff mot sig, får straff med sig, missar straff, assisterar till motståndarmål och gör mål själv? ?